Behöver du förnya din hudvårdsrutin?

Eller kanske har du precis börjat sätta ihop en? Alla har vi någon gång känt oss lite vilsna i skönhetsdjungeln och det kan vara svårt att hitta något som passar just dig.

En hudvårdsrutin kan få din hy att stråla. Undvik tråkiga och trista utbrott i ansiktet, torrhet samt fina linjer och rynkor genom att använda en hudvårsdrutin som passar just dig och din hy. Med en optimal hudvårdsrutin kan du känna dig trygg med att du tillför det huden behöver för att må bra.

Vi vill att hudvård ska vara roligt! Därför har vi satt ihop en grundläggande guide för vilka hudvårdsprodukter en bra rutin bör innehålla, så att du kan känna dig säker på att få med dig allt! 

Rengöring

Rengöring är en av de centrala delarna i den dagliga hudvårdsrutinen. Den ska användas både på morgonen och kvällen för att hålla din hy ren och fri från gamla hudceller, föroreningar och överskottstalg. En ren hy kan man säga lägger grunden för hela dagen och påverkar hur huden mår, känns och upplevs samt hur sminket sitter under dagen. En fördel med att använda rengöring är att huden har lättare att absorbera övriga hudvårdsprodukter. Med en välmående hy går det nämligen att ta fördel av många andra hudvårdsprodukter som exempelvis kan minska och reducera rynkor. Se till så att du använder en rengöring som passar din hudtyp. Anledningen till detta är för att du annars kan torka ut och skada din huds naturliga barriärer om din rengöring inte är anpassad efter just dig. 

Toner eller ansiktsvatten

Något som bör ingå i din dagliga hudvårdsrutin efter en bra rengöring är definitivt en toner eller ett ansiktsmist. Förutom att det hjälper till att rengöra ansiktet och ta bort de sista döda hudcellerna som inte försvunnit med hjälp av rengöringen, stärker en bra toner den egna hudens barriärer. Inte nog med det, en bra toner kan balansera och hjälpa hudens egna PH-värden. En toner som är anpassad efter din hudtyp dämpar rodnad och inflammation i huden. Den håller din hy ren, frisk och fri från bakterier. Det finns både toners som är baserade på mineraler, men även de som innehåller syra. Se över vad just din hy är i behov av innan du bestämmer dig för vad du bör köpa till din hudvårdsrutin. 

Serum

Ett serum är en produkt som till skillnad från andra hudvårdsprodukter innehåller en rad aktiva substanser. De aktiva substanserna effektiviseras av den molekylära formulan som serumet är uppbyggt utav. Innehållet i serumet gör att de aktiva ingredienserna enkelt tas upp av huden och har lätt för att tränga ner i hudens djupare lager. Därför är serum en produkt som ger ett mer effektivt resultat än någon annan hudvård. De aktiva substanserna i serumet består bland annat av hyaluronsyra. Detta ämne används för att binda fukt och reducera rynkor. För att få ut mesta möjliga av ett ansiktsserum ska du definitivt anpassa produkten efter din hudtyp. Det kan göra mycket för din upplevelse av serumets effekt om du använder ett serum för torr respektive fet hy. 

Återfuktning

Om du vill hålla din hy mjuk och elastisk bör du vara noggrann med din återfuktning. En ansiktskräm är det man vanligast förknippar med att återfukta, reparera och skydda huden. Återfuktning med en ansiktskräm bör alltid ske som ett sista steg i din hudvårdsrutin och både morgon och kväll. En ansiktskräm ska kännas rik och lyxig att använda och lämna dig med en uppfräschande känsla efter applicering. För bästa resultat av återfuktning med hjälp av en ansiktskräm ska du välja en som är anpassad efter din hys nuvarande behov. På vintern kan till exempel huden kännas torr, medan den på vintern kan upplevas som fet. Vissa ansiktskrämer kan ha en återfuktande effekt medan andra en reparerande, ta därför reda på hur din hudkvalité ser ut innan du bestämmer dig. 

Hudtyper – Kännetecken

Avslutningsvis

Vi hoppas att du har fått med dig allt du behöver för att skapa din nya hudvårdsrutin. I den här artikeln har vi bland annat tagit upp olika hudvårdsprodukter som bör ingå i din dagliga hudvårdsrutin och vad de gör för din hy. Vi vill understryka vikten av att använda produkter anpassade efter dig och din hy för att du ska kunna uppnå bästa möjliga resultat! 

Har du egna tips som du skulle vilja dela med dig av? Lämna gärna en kommentar nedan eller dela inlägget med en vän som du tror behöver uppdatera sin hudvårdsrutin!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *